Skip to content

Mönster

Välkommen till Proknekts mönstersida!

Här du hittar grundläggande inspirationsmaterial för att skapa egna fantastiska dräkter och kreationer. Det fanns förstås en hel uppsjö olika modeller, men detta kan ses som en bra start.

De mönster du hittar här behöver korrigeras för att passa din figur. Visst mått av sömnadskunskap (och grundläggande matematik) är till fördel för att förstå mönstren.

Vän av ordning ställer sig nog frågan: Var kan jag som medlem hitta inspirationsmaterial och kunskap för att skapa fantastiska kläder för kvinnor? Här hittar jag bara information om manskläder. Svaret på frågan är att kunskapen om kvinnodräkterna fås enklast genom att kontakta oss på följande mail: proknekt@gmail.com. Alla medlemmar i föreningen är varmt välkommen att ställa vilka frågor det än kan tänkas vara angående dräktskapande för kvinnor.

Vi hoppas att detta ger dig möjligheter att utveckla ditt sömmande och få upp ögonen för landsknekt-och kampfraumode. Om du vill ha mera hjälp och inspiration är du varmt välkommen att gå med i föreningen Proknekt.

Klicka på det klädesplagg du vill lära dig mera om.

Att göra en bumla
Hatt
Skjorta
Landsknektsbyxor
Strumpor
Oxmular
Schackmönster
Roterad ärm

Mycket nöje, och lycka till!